Vincent Lammens

MS office VS Free Office

2018-05-25
Overige
, ,

Onlangs heb ik een nieuwe gratis office software ontdekt dat perfect compatibel is met MS office. Het is in tegenstelling met bv Libre Office wel een soort ingeperkte versie van de betaalde, waar Libre Office helemaal gratis is.

Het bevat 3 programma’s: TextMaker (word), Presentations (powerpoint) en Planmaker(excel). Deze werken zowel op Linux als op Windows. Je krijgt ook de keuze hoe je wilt dat de interface er uit ziet.

Dit maakt het mogenlijk om zowel gebruikers LibreOffice gewoon zijn als MS Office gewoon zijn deze software te gebruiken.

Textmaker

Textmaker is de Variant voor word. Zoals je ziet op de afbeelding hieronder heeft het er redelijk veel van weg. Hoewel Het lint rood is. Voor de rest is dit een prima alternatief voor Word

Presentations

Presentations is een heel goed alternatief voor Powerpoint als het hoofdgebruik simpele powerpoints zijn. Je kan hier helaas geen gebruik maken van thema’s. (zie afbeelding hieronder)

PlanMaker

PlanMaker is ideaal voor de meeste mensen, hoewel als je bijvoorbeeld gebruik wilt maken van externe gegevensbronnen( MySQL databases en dergelijke) zal dit niet mogelijk zijn. Hoewel 90% van de mensen hiermee wel zullen gediend zijn.

Free Office is een prima alternatief voor MS office, zeker omwille van de gebruiksvriendelijke interface. Je kan het downloaden van de freeoffice website